Over mij, Hanneke

     Als A-verpleegkundige met ervaring in de psychiatrie en met creatieve interesses, ben ik – Hanneke Haas – in 1991 omgeschoold tot kapper en haarstylist (dames en heren) en in 1993 tot pruikenmaker en pruikenkapper.

Na 5 jaar werken voor televisie- theater-, film- en fotoproducties via een werkgever in Amsterdam, ben ik in 1998 mijn eigen onderneming  gestart in Haarlem.
De eerste twee jaar vanuit een schuurtje, vervolgens volgden er bijna 10 mooie jaren in mijn atelier aan de Zijlweg en vanaf 2010  – nadat ik een zoontje kreeg – heb ik op verschillende locaties, parttime gewerkt
Zo werd HaarCreaties in 2015 een ‘mobiel atelier’ vanwege mijn ‘nomadenleven’, ontving ik mensen op mijn eigen wisselende werkplekken – waaronder een kamer in een oud klooster, mijn camper of de tent waarin in woonde – en fietste ik vooral veel heen en weer in de wijde omgeving van Haarlem en gemeente Bloemendaal.

Vanaf september 2016 heb ik weer een vaste woon- en werkplek, nu in Bloemendaal. Hier in mijn atelier ontvang ik klanten op afspraak en verder kan ik in overleg en indien gewenst ook nog steeds aan (zieken)huis komen in de regio.

Mijn werk is altijd een combinatie geweest  van creëren en zorgen. Dat past blijkbaar bij mij:
Ik vind het heerlijk om creatief te stromen en vind het belangrijk om er te zijn voor wie ik kan dienen met mijn vaardigheden en ervaringen.

Vaak zaten klanten uren bij mij in de stoel en werd er veel uitgewisseld over levenskwesties.
Voorbij de buitenkant, schuilt van binnen in iedereen een uniek persoon met een eigen verhaal.
Dat boeit me.  En dat waardeer ik.

Dit maakte dat ik me na een studie psychologie, vanaf 2007, verder ben gaan scholen tot Humanistisch counseller en coach, vervolgens tot imaginatiecoach,  NLP Master Coach, Journey begeleider, in Emotioneel meesterschap en tot Yoga docent.
In 2008 ben ik parttime vanuit mijn praktijk ‘Luisterrijk’ gaan werken en sinds 2013 ook vanuit mijn (mobiele) Coachbusje; waar ik juist weer creatieve therapie inzette in de begeleiding die ik geef.
En zo is de cirkel weer rond!

Klanten uit het hele land hebben HaarCreaties al weten te vinden, vanwege mijn service, persoonlijke begeleiding en ruime ervaring. Ik ga graag de uitdaging aan om voor elke klant iets passends en het mooist haalbare te creëren.
Omdat ik vanuit mijn woning werk kan ik mijn tarieven laag houden: je betaalt dus bij aanschaf van een haarwerk niet mee aan mijn vaste lasten, want die zijn voor mijn privé rekening. 😉
Vrijheid en zelfstandigheid zijn belangrijke waarden voor mij, die mede bepalen hoe ik werk.
En met plezier geef ik mijn vakkennis door in de trainingen die ik aanbied.

Wees welkom voor een kennismaking, een consult, een vak training of een behandeling!
Warme groet,

Hanneke