Particulieren

MAATWERK, CONFECTIE  en REPARATIES                                                

Particuliere klanten van HaarCreaties komen voor:
– Een tijdelijk haarwerk bij haarverlies a.g.v. chemotherapie of bestraling
– Een blijvend haarwerk bij een haar aandoening zoals een vorm van Alopecia of na een operatie
– Een haarwerk bij ouderdomskaalheid
– Haar transformatie en begeleiding bij het proces van een gendertransitie

P1010894­MAAT HAARWERKEN
Bij maat haarwerken wordt, nadat de hoofdmaten zijn bepaald, een montuur nauwkeurig op maat gemaakt.  Hierop wordt echt Europees haar met de hand geknoopt, in de gewenste kleur, lengte, structuur en dikte.  Vervolgens wordt in overleg het model er in geknipt. Op deze manier wordt het meest natuurlijk uitziende haarwerk vervaardigd.
De mogelijkheden variëren van een deel-haarwerk , haarstuk tot een volledig haarwerk.


Werkwijze
Op het atelier bespreken we de wensen en mogelijkheden en maken we de mal waarop het montuur wordt gemaakt. Wanneer deze klaar is komt u passen en bekijken we de kleur van het bestelde haar. Daarna start het knoopwerk, dat – afhankelijk van de maat en van de drukte – minimaal 10 weken in beslag neemt. Als de grote dag daar is, wordt het haarwerk in model geknipt en wordt de styling verzorgd. U kunt het haarwerk meteen of op een volgende afspraak dan mee nemen. Op de dag van aflevering krijgt u uitleg en advies over het onderhoud en de verzorging, wat u zelf kunt doen of naar wens kunt laten verzorgen.
Na 2 weken en na 2 maanden heeft u een gratis service afspraak om samen te door te spreken hoe het dragen en verzorgen gaat. Waar nodig wordt u bijgestuurd om zolang mogelijk plezier van uw haarwerk en onafhankelijkheid van HaarCreaties te bereiken. 


—————————————————————————————————————  ———————————————————————————-________________________________________________________-

CONFECTIE HAARWERKEN
Onder confectie haarwerken worden haarwerken verstaan die in een standaard maat worden gemaakt en gedeeltelijk verstelbaar zijn.  Daarbij is het mogelijk om te kiezen uit verschillende kwaliteitsklassen en collecties. Het haar is synthetisch of fiber, van een fijne natuurlijke structuur en de kleuren zijn prachtig gemengd.  Bovendien hebben de meeste haarwerken een handgeknoopte top waardoor het effect nog natuurlijker oogt.  In geval van tijdelijk haarverlies wordt veelal voor deze haarwerken gekozen.

Werkwijze
Gebruikelijk is dat u de eerste keer komt voor een gratis en vrijblijvend consult, waarbij we alle specifieke mogelijkheden bespreken en tevens kleur en model bepalen. Ook kan ik – als haarstylist en pruikenmaker -inschatten welke coupes eventueel aan te passen zijn tot het gewenste resultaat. Wij zoeken dan een serie haarwerken voor u uit die aan deze voorwaarden voldoen en zorgen dat deze binnen 2 werkdagen klaar staan om te passen. De tweede afspraak kan al meteen worden gemaakt, of anders wordt u gebeld.
Het grote voordeel bij HaarCreaties is dat u keus heeft uit het allernieuwste assortiment qua modellen en kleuren én dat ook deze haarwerken aangepast kunnen worden waar dit wenselijk is.

Levertijden
Maat-haarwerken uit eigen atelier             –  4 – 6 maanden (voor volledige haarwerken)
Confectie-haarwerken                                  –  2 – 7 dagen   

Reparaties en aanpassingen
Op het atelier kunnen haarwerken worden opgeknapt door

– het bij-implanteren van nieuw haar
– het haarwerk te behandelen met een herstelkuur
– de kleur op te frissen
– de maat aan te passen
– kapotte delen te herstellen
– kleureffecten te creëren door het bij knopen van haar (bijv. highlights, grijze slapen)
– delen van een synthetisch haarwerk te vervangen voor echt haar op tule (zoals een kruin of haarlijn)